Registrul există pentru a răspunde la întrebări precum:

  • Ce interese sunt reprezentate la nivelul UE?
  • Cine reprezintă aceste interese și în numele cui?
  • Care sunt costurile aferente?

Registrul are următoarele trăsături principale:

  • Un site accesibil publicului, unde se înregistrează organizațiile care reprezintă interese specifice la nivelul UE și care oferă informații actualizate cu privire la aceste interese
  • Un Cod de conduită care guvernează relațiile cu reprezentanții grupurilor de interese pe lângă instituțiile UE
  • Mecanisme de alertă și reclamații, pentru a permite oricui să formuleze o cerere administrativă referitoare la informațiile din Registru sau eventuale încălcări ale Codului de către entitățile înregistrate

Registrul este gestionat de 'Secretariatul comun al Registrului de transparență (SCRT)', alcătuit dintr-un grup de funcționari ai Parlamentului European și ai Comisiei Europene.

InfoCons este inregistrata in Registrul transparentei inca din anul 2016, avamd numarul 503611824999-38.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal