Scutire de impozit
În mod normal, dacă vă stabiliţi într-o altă ţară din motive profesionale, veţi plăti impozitele în ţara respectivă.
Aflați mai multe despre impozitarea vuniturilor în Europa.
Cu toate acestea, cercetătorii din UE pot, în unele situaţii, să-şi plătească impozitele în ţara de origine.
Este deseori cazul studenţilor doctoranzi invitați sau al persoanelor remunerate de un organism public din ţara de origine. În acest caz, venitul intră sub incidenţa acordurilor fiscale bilaterale încheiate între ţara de origine şi ţara de rezidenţă.
Aceste acorduri au ca obiectiv evitarea dublei impozitări , însă este necesar să îndepliniţi anumiteformalităţi înainte de plecare.
Regimul fiscal aplicabil cercetătorilor titulari ai unei diplome de doctorat
Cercetătorii titulari ai unei diplome de doctorat trebuie, în mod normal, să-şi plătească impozitele în ţara de rezidenţă, fie în calitate de salariaţi ai unei universităţi sau ai unui institut de cercetare, fie ca lucrători independenţi care desfăşoară activităţi de cercetare în parteneriat cu aceste organisme.
Fiscalitatea, pe ţări
Având în vedere faptul că prevederile acordurilor referitoare la dubla impozitare pot fi diferite de la o ţară la alta, vă recomandăm să vă informaţi care este situaţia în ţara în care doriţi să vă stabiliţi.
Sursa : Europa.eu
InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.
Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!*