“Redu risipa în liceul tău! – Închide! Stinge! Reciclează!”-O9atitudine!

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului a lansat proiectul: “Redu risipa în liceul tău! – Închide! Stinge! Reciclează!`-O9atitudine!, proiect co-finanţat de către Ambasada Franţei în România.

Evenimentul a avut loc în data de 14 Martie, începând cu ora 13.00, la Colegiul Naţional “Matei Basarab`. Proiectul a strâns în acelaşi loc 10 din cele mai bune licee din Bucureşti: Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", Colegiul Naţional "Elena Cuza", Liceul Teoretic "Grigore Moisil", Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Colegiul Naţional "Matei Basarab", Liceul Teoretic "Dante Alighieri", Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu", Liceul Teoretic "Ion Neculce", Liceul Teoretic "Jean Monnet" şi Liceul Teoretic "Alexandru Vlahuta".

Proiectul are ca obiectiv principal contribuirea la creşterea nivelului de constientizare şi informare a tinerilor cu privire la consumul durabil, la micile schimbări ale modului actual de viaţă, care pot produce mari efecte benefice în viitor. Domeniile în care se desfăşoară campania sunt: reducerea consumului inutil de resurse (apă, energie), colectarea selectivă a deşeurilor, combustibilii şi şofatul într-un regim cât mai ecologic şi, în general, schimbarea atitudinii consumatorilor în domeniul protecţei mediului.

Prin lansarea proiectulului: “Redu risipa în liceul tău! – Închide! Stinge! Reciclează!`-O9atitudine! s-a lansat şi concursul cu acelaşi nume. Concursul încurajează liceenii să vină cu soluţii pentru reducerea risipei prin metode inteligente.

Pentru a participa la concurs, tinerii trebuie să realizeze un filmuleţ cu tema: “Sfaturi practice de economisire, amuzante sau originale sau inovatoare`. Filmuleţul trebuie să aibă maxim 3 minute şi să fie încărcat pe site-ul www.protectio.org/concurs până la data de 15 mai 2011. Cele mai interesante trei filmuleţe vor fi premiate iar câştigătorii vor fi anuntaţi pe site-ul www.protectio.org la data de 20 mai 2011.

Lansarea proiectului a fost primită cu entuziasm atât de liceeniiparticipanţi,cât şi de profesorii însoţitori. Pentru a face primul pas către o educaţie ecologică solidă, după eveniment toţi participanţii au fost invitaţi la un bufet bio.

Fiecare participant a primit un atestat de participare la acest eveniment al campaniei: “Redu risipa în liceul tău! – Închide! Stinge! Reciclează!`-O9atitudine!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal