Dacă bănuiți că furnizorul dumneavoastră de energie nu vă respectă drepturile (ex. probleme legate de condițiile contractuale, calitatea serviciilor etc.), aveți la dispoziție mai multe căi de atac.

Puteți transmite o reclamație furnizorului de electricitate sau de gaz. Acesta trebuie să vă ofere informații privind procedura.

Ar trebui să beneficiați, astfel, de o soluționare promptă a litigiului și, după caz, de o rambursare și/sau o despăgubire.

Dacă reclamația nu este soluționată în mod satisfăcător, o puteți trimite unui organism independent, de exemplu unui mediator în domeniul energiei, pentru a soluționa litigiul în mod alternativ.

Aceste opțiuni nu vă limitează dreptul de a înainta ulterior cazul unei instanțe.

Puncte naționale de contact în domeniul energiei

În fiecare țară trebuie să existe un ghișeu unic care să vă poată furniza toate informațiile necesare privind drepturile dumneavoastră în domeniul energetic, legislația actuală și modul de soluționare efectivă a unui litigiu cu orice furnizor de gaze sau de electricitate.

Autoritățile naționale de reglementare

Drepturile pe care le aveți în calitate de consumator de energie din UE trebuie să fie prevăzute de legislația țării dumneavoastră. Pentru mai multe informații, contactați autoritatea națională de reglementare, care trebuie să asigure protecția consumatorilor în conformitate cu normele UE.

Sursa: Europa.eu

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu