Aplicatia Gratuita InfoCons Protectia Consumatorilor
Aplicatia Gratuită InfoCons Protectia Consumatorilor

rata inflației anuale a zonei euro a scăzut la 0,9%

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. rata inflației anuale a zonei euro a scăzut la 0,9%

Rata anuală a inflației din zona euro este estimată la 0,9% în septembrie 2019, comparativ cu 1,0% în august, potrivit unei estimări rapide publicate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Citește și:

Eurostat : Rata șomajului de 7,4% în zona euro – cea mai mică din mai 2008, la 6,2% în UE28 (august 2019)

În ceea ce privește principalele componente ale inflației din zona euro, produsele alimentare, alcoolul și tutunul ar trebui să aibă cea mai mare rată anuală în septembrie (1,6%, comparativ cu 2,1% în august). , urmată de servicii (1,5%, comparativ cu 1,3% în august), bunuri industriale, cu excepția energiei (0,3%, stabilă comparativ cu luna august) și a energiei (-1,8%, comparativ cu -0,6% în august).

Sursa: Eurostat

Citește și:

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal