Protectia-Consumatorilor.ro – o9atitudine! Fii atent la produsele de post pe care le consumi!

        Postul este inteles in general ca o practica de abtinere de la anumite mancaruri, in anumite zile ale saptamanii (miercurea şi vinerea) sau pe perioade mai lungi stabilite de Biserica, posturile (si insemnate in calendarul bisericesc).
       Pe eticheta oricarui produs alimentar trebuie sa existe lista ingredientelor in ordine descrescatoare, dupa proportia fiecarui ingredient (cu exceptia amestecurilor de fructe sau legume), incluzand acele ingrediente care se cunoaste ca pot provoca reactii alergice (de exemplu: arahide, lapte, oua, peste). Trebuie indicata proportia in procente (%) a ingredientelor evidentiate in prezentarea produsului, ca de exemplu in numele produsului sau in imaginea de pe ambalaj.
     Este obligatorie specificarea pe etichetă a prezenţei ingredientelor provenite din organisme modificate genetic (OMG), toate aceste ingrediente fiind menţionate cu termenul de `organisme modificate genetic` în lista de ingrediente!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal