A.N.P.C.P.P.S. Romania – `o9atitudine!’ te sfatuieste cum sa te aperi de canicula!
InfoCons va informeaza ca exista reguli pe care este bine sa le respectati in contextul vremii caniculare ce a cuprins intreg teritoriul Romaniei.

Cele trei reguli de baza pe care A.N.P.C.P.P.S. Romania le recomanda sunt esentiale pentru a trece cu bine peste problemele pe care le puteti intampina din cauza acestei situatii meteorologice.
Prima regula este sa evitati expunerea la soare in intervalul orar 11:00 si 16:00. Totusi, daca nu puteti evita expunerea la soare, aveti grija sa purtati palarii si haine deschise la culoare din fibre naturale!
A doua regula de care trebuie sa tineti cont este sa aveti grija ce mancare consumati. Alimentatia este foarte importanta, de aceea, este bine sa evitati mancarurile foarte condimentate si cu un continut mare de grasimi. Alegeti sa consumati fruncte, lactate si salate!
Ultima, dar nu cea din urma regula este si cea mai importanta: hidratarea. Aveti grija sa consumati lichide, de preferat apa, ceaiuri si sucuri naturale!
InfoCons vrea sa vina permanent in ajutorul consumatorului. De aceea,
A.N.P.C.P.P.S. Romania a facut analize  de control a parametrilor de calitate a douazeci de sortimente de apa minerale, disponibile pe piata romaneasca.

Rezultatele au fost surprinzatoare: exista sortimente de apa minerala care depasesc valorile concentratiei maxime admise in ceea ce priveste Bariu si Nitritii. Mai mult, rezultatele finale au permis incadrarea in functie de prezenta magneziului, sulfatilor, clorurilor, sodiului sau de valoarea pH-ului.

Daca vreti sa consultati rezultatele acestor analize, va invitam sa accesati site-ul www.testecomparative.ro, sectiunea Alimentatie, disponibila pe prima pagina.
A.N.P.C.P.P.S. Romania iti pune la dispozitie cu titlu gratuit un cod si o parola, valabile timp de sapte zile pe site-ul www.testecomparative.ro. Numele de utilizator este infocons, iar parola este infocons.
Primul pas pentru a fi un consumator informat si protejat este sa alegi produsele in cunostiinta de cauza! Informeaza-te acum!

Pentru mai multe detalii, contactati-ne la adresa de e-mail: [email protected]!

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu