Protectia-Consumatorilor.ro-o9atitudine! Afla totul despre Overdraft (descoperitul de card))

Descoperitul de cont reprezintă un serviciu oferit de bancă, nu un drept. Overdraft-ul este creat pentru a putea împrumuta şi rambursa sume de bani, pentru a acoperi lipsa acestora pe perioade scurte de timp.

Beneficiarul imprumutului va plati dobanda pentru suma imprumutata incepand cu ziua in care aceasta a fost accesata.

Principalul avantaj al imprumutului de tip descoperire de cont este ca el poate fi accesat foarte rapid, cu un set minim de documente, care difera in functie de fiecare banca in parte. Documentele strict necesare sunt:

  • copie dupa cartea de identitate
  • adeverinta de salariu
  • fisa fiscala aferenta anului precedent. Unele banci solicita in plus si o factura la utilitati, de exemplu.

La sfarsitul anului 2010 erau in circulatie aproape 12,6 milioane de carduri, dintre care 10,5 milioane de carduri de debit si 2,1 milioane de carduri de credit.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal