A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a lansat sub egida Federatiei Asociatiilor de Consumatori PROGRAMUL NAŢIONAL DE INSTRUIRE InfoCons avand un prim curs in domeniul Protectiei Consumatorilor – Modulul de Baza, adresat agentilor economici. Programul are ca scop informarea si educarea acestora in vederea prevenirii unor situatii conflictuale in relatia cu consumatorii cat si a incalcarii prevederilor legislative in vigoare. 

Programul National de Instruire este elaborat de Federatia Asociatiilor de Consumatori pe baza necesitatilor agentilor economici. Temele abordate in Modulul Baza au fost stabilite in urma analizei situatiilor identificate in relatia comerciant-consumator-autoritati din domeniu dupa cum urmeaza:
 
1.      Consumatori
    a.      Drepturi
    b.      Educare
    c.       Informare
2.      Produse si servicii
    a.      Securitate
    b.      Siguranta
    c.       Etichetare
    d.      Pret / Tarif
3.      Operator economic
    a.      Obligatii
    b.      Contracte
    c.       Garantii
4.      Piata
    a.      Publicitate
    b.      Comert online
 
Prima sesiune de instruire a fost sustinuta de experti acreditati de Federatia Asociatiilor de Consumatori si a avut loc vineri, 08 februarie 2013, la care au participat angajatii Plafar si Centrofarm, ce au avut ocazia sa adreseze intrebari specialistilor InfoCons – InfoCons, referitoare la situatiile pe care le intampina.
 
Participantii la curs au primit suportul de curs, iar la final le-au fost inmanate Certificate de Participare securizate cu holograma Programului National AntiContrafaceri PRO-Q, precum si alte materiale educativ-informative in domeniul protectiei consumatorilor.
 
In perioada urmatoare, reprezentantii InfoCons – InfoCons vor sustine sesiuni de training si pentru angajatii altor companii din Romania in cadrul Programului National de Instruire pe modelul existent in majoritatea tarilor membre UE.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu