Polonia: investiții UE în 676 milioane EUR pentru îmbunătățiri ale căilor ferate și drumurilor

Peste 487 de milioane EUR pentru modernizarea sistemului de comunicații feroviare din țară

Lucrările finanțate de UE vor înlocui tehnologia actuală învechită și vor pune în aplicare un sistem de comunicare modern pe aproape 14.000 km de linii feroviare din întreaga țară. Pe lângă îmbunătățirea siguranței pasagerilor și reducerea timpilor de călătorie, acest proiect va permite Poloniei să se îndrepte către implementarea Sistemului european de gestionare a traficului feroviar (ERTMS), care va integra liniile feroviare. la rețeaua feroviară europeană.

Alinierea sistemelor de comunicare ale Poloniei cu cele existente în întreaga Europă va evita să fie necesară schimbarea locomotivelor sau a echipamentelor de la bordul trecerilor de frontieră, făcând transportul feroviar mai rentabil și mai rapid. Se preconizează că proiectul va fi operațional în iulie 2023.

Citește și:

Secetă în Europa: Statele membre convin asupra măsurilor de sprijin propuse de Comisie

Peste 117 milioane EUR pentru îmbunătățirea serviciilor feroviare din Silezia

Acest proiect include modernizarea și electrificarea a 46 km de linii de cale ferată, precum și construcția sau renovarea gărilor, debarcaderilor, viaductelor și podurilor din Silezia de Nord. De asemenea, își propune să facă platformele accesibile persoanelor cu mobilitate redusă și să construiască o nouă stație aeroport internațională în Pyrzowice, care servește Katowice, capitala regională.

Lucrările vor restabili traficul pe linia Tarnowskie Góry-Zawiercie, stabilind în același timp conexiuni fiabile și fiabile de la și de la Aeroportul Pyrzowice. După ce acest proiect este finalizat în mai 2022, transportul de marfă va fi mai eficient, iar conexiunile de pasageri vor fi mai fiabile, stimulând în cele din urmă dezvoltarea economică locală.

Aproape 72 de milioane de euro pentru a reduce congestia în Voievodatul Varm-Masurian

Proiectul finanțat de UE va construi o ocolire rapidă la est de orașul Nowe Miasto Luwaskie, în Voievodatul Varm-Masurian din nord-vestul Poloniei. Acest bypass, care va face parte din drumul național 15, care leagă centrele urbane locale de rețeaua de transport transeuropeană, va ajuta la ameliorarea congestiei din oraș și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Legând Voievodatul Kuioav-Pomeranian cu Voievodatul Varm-Masurian, această ocolire va oferi un acces mai ușor la Marea Baltică. Ar trebui finalizată în iunie 2021.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal