Planificarea porțiilor poate fi o problemă în special în cazul cerealelor și al altor alimente care își schimbăforma atunci când sunt gătite. Mai jos puteți găsi un tabel care vă arată cum să măsurați cantitateapotrivită de orez, paste, cuscus sau hrișcă, înainte de a le găti (în cazul în care aceste alimente sunt servite ca parte a unui fel principal).

Însă cum rămâne cu alte alimente, precum carnea, peștele sau legumele?

  • Folosiți-vă pumnul, palmasau faceți-vă mâna căuș pentru a folosi exact cantitatea potrivită.
  • Pentru copii, folosiți mâna lor. În acest fel o să risipiți mai puțin și nu va trebui nici să vă faceți în legătură cu greutatea.

Respect mâncării!

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal