Peste 3,5 milioane de oferte de telefonie fixa, mobila si internet pot fi comparate pe Veritel.ro

Pe www.veritel.ro utilizatorii pot afla in trei pasi simpli care sunt cele mai avantajoase oferte pentru ei:

–       aleg categoria de servicii;

–        introduc estimarile proprii de consum

–       si primesc o lista cu primele 25 de planuri tarifare care corespund criteriilor selectate, ordonate in ordinea crescatoare a pretului.

In momentul afisarii rezultatelor ei primesc si alte detalii relevante, precum durata minima a contractelor, penalitati in caz de reziliere sau informatii privind eventuale promotii.

Faptul ca in piata de comunicatii electronice din Romania exista concurenta face ca utilizatorii sa aiba in prezent posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte larga de furnizori si servicii de telefonie si acces la internet, cu structuri de preturi si pachete diferite, a caror comparatie directa este dificila. Pentru a ajuta utilizatorii sa ia decizii informate si corecte cand isi aleg furnizorul sau pachetul tarifar cel mai potrivit pentru comportamentul lor de consum, ANCOM a adoptat Decizia nr. 77/2009 privind obligatiile de informare a utilizatorilor finali de catre furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului si a dezvoltat comparatorul de tarife telecom, Veritel.ro. Furnizorii au obligatia sa introduca in baza de date a aplicatiei orice noua oferta comerciala si orice modificare a unor oferte existente in termen de 4 zile lucratoare de la data lansarii sau a modificarii acestora.

Veritel.ro nu are niciun fel de scop lucrativ sau interes comercial, fiind creat exclusiv pentru o mai buna informare a utilizatorilor. Aplicatia ofera utilizatorilor cu acces la internet informatii despre ofertele tuturor furnizorilor activi de pe piata, in masura in care acestia le-au introdus in baza de date. Trebuie precizat insa ca anumite oferte, precum ofertele speciale de fidelizare sau altele negociate individual, nu pot fi introduse in aplicatie de operatori, dat fiind ca sunt bazate pe criterii particulare, adaptate la nivel de abonat.

Proiectul `Aplicatie online pentru compararea ofertelor de comunicatii destinate utilizatorilor finali` a fost implementat de ANCOM in cadrul Operatiunii 1 `Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare` a Domeniului Major de Interventie 2 `Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice`, din Axa Prioritara 3 `Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public’ aferente Programului Operational Sectorial `Cresterea Competitivitatii Economice`, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea asistentei acordate din fonduri publice nerambursabile fost de 886.198,32 lei, iar valoarea totala a contractului de dezvoltare a aplicatiei Veritel.ro a fost de 1.067.941,86 lei fara TVA (in care este inclusa si valoarea echipamentelor hardware si a licentelor software necesare functionarii aplicatiei).

Sursa :ANCOM

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal