Frigiderul este cel mai bun loc pentru depozitarea morcovilor. Aceștia pot fi păstrați cel mai bine în frigider, fie în ambalajul original, fie într-o pungă din plastic, care se leagă.

Asigurați-vă că frigiderul este setat sub 5 ° c.

Îl pot îngheța?

Da. Morcovii prăjiți sau neîncolțiți pot fi congelați. Puteți adăuga, de asemenea, morcov într-o pungă și congelați împreună cu ceapa și țelina tăiate cubulețe pentru o supă sau tocană.

Proaspeți pentru o perioadă mai lungă

Tăiați o felie mică de la fiecare capăt și puneți-o în apă rece.

Utilizați resturile

Stoarce partea de la morcovi rămasă amestecă cu ghimbir și cu lapte de ghimbir, limonadă, tei sau lapte de nucă de cocos pentru un suc exotic, răcoritor și nutritiv.

Puteți să utilizați resturile de la morcovi pentru realizarea unor brioșe, prăjitură cu morcov sau la salate.

Respect mâncării!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal