Participarea femeilor în economia digitală 2018: România, pe locul 27 în UE

Comisia Europeană a lansat prima ediție a tabloului de bord ‘Women in Digital/Participarea femeilor în economia digitală‘, în 10 decembrie. România este notată cu indicele 33,2, ceea ce o plasează pe locul 27 în UE, înaintea Bulgariei, în timp ce media europeană este de 49,1 puncte.

Citește și:

Fii informat ! Călătorii și cumpărături în minivacanță !

Noul tablou de bord arată că Finlanda, Suedia, Luxemburg și Danemarca au obținut cele mai bune rezultate, în timp ce Bulgaria, România, Grecia și Italia au cele mai puține puncte.

Raportul urmărește 13 indicatori care definesc 3 dimensiuni principale (România vs media UE):

1. Utilizarea internetului: România locul 26 – 30,9 puncte (50,2 media UE);

2. Competențe digitale: RO locul 28 – 24,5 pct. (53,1 UE);

3. Ocuparea forței de muncă și competențe profesionale: RO locul 13 – 44,2 pct. (43,9 UE).

Citește și:

Atenție la cumpărăturile pentru masa de sărbători!

Comisarul european Mariya Gabriel, responsabil pentru economie și societate digitale, a declarat: ‘Femeile reprezintă 52% din populația europeană, însă numai aproximativ 17% din femei ocupă locuri de muncă în IT&C. Trebuie să deblocăm pe deplin potențialul pe care femeile îl au pentru a stimula economia digitală. Guvernele, companiile, formatorii și societatea civilă trebuie să treacă la acțiuni decisive pentru a schimba această tendință. În același timp, putem promova talentele și să ne asigurăm că le încurajăm să studieze domeniile STEM de timpuriu. De astăzi, avem un instrument extraordinar la dispoziție, care le arată statelor membre în ce domenii mai exact trebuie să acționeze pentru a îmbunătăți situația femeilor. Este timpul să ne respectăm angajamentele față de tinere, femei, toți cetățenii și companiile noastre. Europa noastră digitală va fi incluzivă, competitivă și dinamică, datorită contribuției valoroase a femeilor.

Raportul indică decalaje la nivel european, în ce privește reprezentarea femeilor în economia digitală: doar 1 din 6 specialiști IT&C; 1 din 3 absolvenți STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică); femeile sunt plătite cu circa 20% mai puțin decât bărbații în sectorul IT&C.

Citește și:

Bulevardul Regina Elisabeta, ieri și azi – o9atitudine pentru cultură

Tabloul de bord a fost lansat cu ocazia comemorării a 203 ani de la nașterea britanicei Ada Lovelace, care a rămas în istorie drept prima femeie programator din lume.

Acest raport va avea apariții anuale și va fi publicat în paralel cu Indicele economiei și societății digitale (DESI).

Sursa: Europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal