Stii ce beneficii ai la achizitionarea unei cartele preplatite!?

InfoCons, în parteneriat cu studenții Facultății de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice, a derulat in luna mai a anului 2015 un studiu cu privire la serviciile de cartele preplatite oferite de principalii furnizori de pe piata telecomunicatiilor din Romania.

Studiul a fost realizat prin colectarea datelor ce se regasesc pe site-urile operatorilor de telecomunicatii din Romania, analizand informatiile despre cartelele preplatite.

Operatorii de telefonie mobila care au fost analizati in cadrul studiului sunt urmatorii: Vodafone Romania S.A. , S.C. Orange Romania S.A., Telekom Romania Mobile Communications S.A , S.C. RCS & RDS S.A.

Din punct de vedere al diversitatii ofertei, situatia se prezinta astfel:

  • 53 % ofera 26 de optiuni;
  • 23% ofera 11 optiuni;
  • 2% ofera o singura optiune.

Număr de opţiuni oferite de principalii furnizori de pe piaţa telecomunicaţiilor

Din punct de vedere al costurilor acesta variaza intre 3 -15 euro. Optiunile cu un plan tarifar scazut (de 1,5 sau 2 € credit) apar doar ca extraoptiuni (ele pot fi activate doar alaturi de alte optiuni cu un plan tarifar mai mare).

Planuri tarifare

Din punct de vedere al continutului serviciilor de cartele preplatite:

  • 59% au minute incluse;
  • 53% au SMS-uri incluse;
  • 80% au trafic de date inclus, dintre care doar 34% au viteze 4G.

Optiuni1

Optiuni2

Optiuni3

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal