Participare dezbatere „Comunicarea privind piata interna a energiei”

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Participare dezbatere „Comunicarea privind piata interna a energiei”

Astazi, 22 noiembrie 2012 , reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons au participat la  dezbatere prilejuita de lansarea “Comunicarii privind piata interna a energiei`, organizata de Reprezentantei Comisiei Europene in Romania in Sala Titulescu.

“In data de 15 noiembrie Comisia Europeana a prezentat o comunicare privind piata interna a energiei, document care trece in revista progresele inregistrate in sensul finalizarii pietei interne a energiei pana in 2014, identifica principalele provocari viitoare si propune actiuni pentru imbunatatirea aplicarii concrete a celui de-al treilea pachet de decizii in domeniul energiei.`

In cadrul acestei intalniri a fost discutata problematica privind finalizarea pietei interne a energiei, tinand cont si de invitatiai Comisiei Europene adresata statelor member in intensificarea eforturilor privind piata interna europeana a energiei.

 De asemenea, comisia va colabora cu statele membre pentru a consolida pozitia consumatorilor si pentru a reduce interventiile de stat care distorsioneaza pietele.

Cel de-al treilea pachet privind piata energiei prevede urmatoarele masuri:

–       separarea retelelor;

–       aspecte legate de protectia consumatorilor si independenta ;

–        competentele autoritatilor nationale de reglementare.

Dezbaterea a fost sustinuta de domnul Tudor Constantinescu, expert din cadrul Directoratului General Energie.

Printre cei prezenti, iar printre cei prezenti s-au numarat  atat reprezentanti ai institutiilor publice centrale, ai sectoarelor energetice de profil, asociatiilor producatorilor și consumatorilor .

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor dinRomania- InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu