Substanțele din parfum pot fi alergene. Dacă aveți pentru prima dată o alergie la parfum, aceasta va dura toată viața. Obțineți ajutor prin reducerea riscului

Veți găsi parfum în multe produse de îngrijire, cum ar fi: Deodorante, loțiuni de corp și creme de față. Dar de fiecara dată când folosiți produse cu parfum, creșteți riscul de a dezvolta alergie la acesta.

Alergia la parfum apare cel mai adesea la femei, dar și la bărbați, copii și adolescenți. Este suficient să aveți alergia o singură dată, ca apoi să dureze toată viața!

Riscul la alergie depinde de acești factori

– Cât de alergenice sunt produsele la care te expui

– Ce concentrație au substanțele din produse

– Cât de des și cât de mult intrați în contact cu produse aromate

Nici măcar nu puteți verifica concentrația parfumurilor individuale din produse sau cât de alergenice sunt acestea. Dar, de exemplu, puteți fi mai conștienți în a cumpăra mai puține produse parfumate.

Ingredientele naturale pot, de asemenea, să cauzeze alergii

Parfumurile naturale nu sunt mai puțin alergene decât cele sintetice.

Ingredientele naturale și extractele din plante, cum ar fi trandafirul, lavanda și citricele, conțin parfumuri naturale. Acestea, în cele din urmă, pot provoca alergii la parfum.

Deodorantele sunt o cauză frecventă a alergiilor la parfum

Deodorantele sunt foarte importante în viața noastră, acestea fiind folosite o dată, sau poate de mai multe ori într-o zi. Pentru a evita riscul unei alergii la parfum produse de deodorant, puteți opta pentru produsele naturale, fără niciun fel de miros.

Loțiunile de corp se află printre cele mai frecvente cauzatoare de alergii printre produsele de îngrijire/frumusețe. După acestea, se mai numără și șampoanele și săpunurile lichide.

Pentru a afla mai ușor ce ingrediente conțin produsele pe care doriți să le cumpărați, puteți descarca aplicația InfoCons pentru telefon cu sistem de operare Android sau Apple.

Sursă: Consiliul Danez al Consumatorului THINK Chemicals

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu