Oalele si tigaile pot elibera metale si fluoruri nedorite.

Oalele și tigăile pot, în unele cazuri, elibera metale și fluoruri nedorite.

Dacă vasele și tigăile sunt vechi și uzate sau supraîncălzite, pot elibera substanțe chimice nedorite.

Vasele și tigăile din otel inoxidabil au o eliberare minimă de substanțe chimice, cât și o durabilitate mai mare. Însă, cele vechi și uzate pot conține mai mult cadmiu.

Cele din aluminiu pot provoca eliberearea de aluminiu în alimente. Acest lucru se aplică dacă vasul nu are un strat protector sau se asociază alimentelor acide sau foarte sărate. Astfel, expunerea la aluminiu poate afecta sistemul nervos.

Trăiește sănătos!
Fii informat! Ia atitudine!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal