„o9atitudine!” – o emisiune despre drepturile consumatorilor, la TVR

TVR difuzează în iulie şi august, emisiunea informativ-educativă `o9atitudine!`, despre drepturile pe care le avem în calitate de consumatori europeni. Subiectele abordate sunt de interes general atât pentru consumatori, cât şi pentru operatorii economici. 

Aşadar, ştii ce drepturi ai atunci când călătoreşti cu avionul sau când achiziţionezi un pachet de vacanţă printr-o agenţie de turism? Dar faptul că atunci când cumperi online, ai dreptul să returnezi produsul fără nicio explicaţie în termen de 10 zile? Ştii care sunt informaţiile obligatorii pe care trebuie să le găseşti pe eticheta unui aliment şi ce reprezintă acestea sau cum să deosebeşti un produs original de unul contrafăcut şi de este important să ceri bonul fiscal? Ai fost sau nu ţinta clauzelor comerciale incorecte sau ai denunţat clauze abuzive din contractele de credit sau din alte tipuri de contracte? În astfel de situaţii, ştii cui trebuie să te adresezi? Ce înseamnă furtul de identitate şi la ce riscuri te supui dacă nu cunoşti regulile minime pentru protejarea datelor cu caracter personal? La toate aceste întrebări afli răspunsurile din emisiunea `o9atitudine!`, producător Cristina Leorent. 

Programul este difuzat în zilele de luni, miercuri şi vineri de la ora 17.30 la TVR 1, iar la 16:55 la TVR 2. Postul TVR 3 transmite emisiunea marţi, miercuri şi joi de la ora 19:55. De asemenea, telespectatorii români stabiliţi în afara graniţelor sau plecaţi temporar în străinătate pot afla informaţii utile privind protecţia consumatorilor, pentru că TVR Internaţional redifuzează programul de mai multe ori pe zi, în sistem de campanie tv. Cei care aleg să urmărească programele TVR pe Internet pot vedea şi ei seria `o9atitudine!`, accesezând portalul video al Televiziunii Române – www.tvrplus.ro

Programul `o9atitudine!` este realizat de Televiziunea Română în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor de Consumatori .

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoConsomânia – o9atitudine! – InfoCons, unica organizaţie din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociaţie de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct şi indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federaţiei Asociaţiilor de Consumatori.

Televiziunea Română are statut de instituţie publică, emite pe şase canale: TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Internaţional, TVR News şi TVR HD şi acoperă în mod echilibrat toate genurile tv. TVR are producţii diverse: dezbateri pe teme de actualitate, transmisiuni de evenimente sportive majore şi festivaluri internaţionale, programe pentru minorităţi, emisiuni de smart education şi hobby-uri, emisiuni culturale etc. TVR acoperă cele mai importante ştiri la nivel naţional, prin cele cinci studiouri teritoriale: Cluj, Craiova, Iaşi, Timişoara, Tîrgu-Mureş. TVR este preocupată de viaţa românilor şi restabilirea unei ierarhii a valorilor. De aceea se implică în mod constant – prin campanii media, de imagine şi umanitare – în viaţa socială. 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal