O pungă de pufuleți și una de chips-uri și ți-ai asigurat cantitatea zilnică de sare!

Sare InfoCons

 

                InfoCons te ajută să fii informat! Gustări cu sare…prea multă sare! Între mesele principale ale unei zile, parcă ar merge, din când în când, și câte o gustare. Dar ce  ne facem când doar acea gustare reprezintă jumătate din cantitatea de sare recomandată pe zi?! Studiul realizat de InfoCons dezvăluie că o pungă de pufuleți poate include până la 2,5 g de sare – jumătate din cantitatea recomadată de Organizația Mondială a Sănătății. Dacă, în schimb, mai adăugăm și o pungă de chips-uri ce poate conține până la 2 g de sare, atunci putem spune că ne-am „asigurat” doza zilnică de sare. Dar cu celelalte mese cum rămâne?!

                Există consecințe! Conform Organizației Mondiale a sănătății, dublarea cantității de sare recomadată/zi crește riscul apariției bolilor de inimă, precum și a accidentelor vasculare cerebrale. Aceste boli generează peste 3 milioane de decese anual- un număr enorm!

Ce putem face?! În primul rând recomandăm citirea etichetelor, pentru a ști exact ce achiziționăm! Este necesar ca noi, în calitate de consumatori, să fim informați înainte de a consuma un produs. Când vine vorba despre pufuleți, ne putem orienta către acele produse care nu depășesc 0,52g/100g. Pe de altă parte, când ne referim la chips-uri, ar trebui să avem în minte ca 100 g să nu depășească 0,5 g de sare.

Fii informat! Citește eticheta pentru a ști ce mănânci!

 

 

Redactat de: Irina-Livia Dumitrache

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal