Nu îți permiți să pleci în vacanță? Băncile vin cu soluții: Vacanța pe credit

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Nu îți permiți să pleci în vacanță? Băncile vin cu soluții: Vacanța pe credit

Vara se apropie cu pași repezi. Îți dorești să petreci concediul într-o locație de vis, dar nu ai bani pentru a-ți finanța visul?

Dacă nu ai reușit să economisești îndeajuns pentru a achita vacanța, atunci poți contracta un credit pentru vacanță.

Băncile, mai ales în perioada verii, vin cu promoții și beneficii pentru consumatorii ce aleg să plătească vacanța prin intermediul unui credit.

Credit de consum vs. card de credit pentru vacanță

Băncile pun la dispoziția clienților mai multe variante prin care își pot finanța vacanțele.

O primă variantă oferita de instituțiile bancare este creditul de nevoi personale, unde perioada de creditare se poate întinde pe 5 ani, iar suma ce poate fi împrumutată ajunge până la 450.000 lei.

De exemplu, pentru un credit de 9.000 lei pe 1 an plătești o rată lunară până în 800 de lei, iar la finalul perioadei de creditare dai în plus băncii aproximativ 500 de lei.

O altă variantă, foarte căutată de consumatori este cardul de credit, unde îți plătești vacanța mult dorită în rate fără dobândă.

Majoritatea băncilor au parteneriate cu agențiile de turism, astfel încat îți poți plăti vacanța prin cardul de credit cu până la 12-24 rate cu 0% dobândă (la majoritatea băncilor din piață).

În funcție de comercianții parteneri, numărul de rate fără dobândă poate varia, de la 1 rată sau chiar până la 36 de rate.

Banca

Număr maxim de rate fără dobândă

Beneficii suplimentare

Banca Transilvania

12 rate

– Primești puncte star (1 punct star = 1 leu)

ING Bank

24 rate

– Poți folosi cardul oriunde în lume, iar pentru cumpărăturile de peste 500 de lei poți alege plata în 3 rate.

Credit Europe bank

24 rate

– Primești pentru plățile pe internet un bonus de 0,3 % din valoarea tranzacției

Garanti bank

36 rate

– Primești 0,3% bonus din valoarea cumpărăturilor tale efectuate la orice comerciant

Raiffeisen bank

12 rate

– Primești puncte multishop pentru achitarea cumpărăturilor la comercianții parteneri, de până la 25% din valoarea cumpărăturilor

BCR

12 rate

– Primești 2% înapoi lunar și 1% pe an (pentru utilizarea cardului la cumpărături)

Bancpost

8 rate

– Primești 2 puncte de loialitate pentru fiecare 1 leu cheltuit

Piraeus bank

24 rate

– Beneficiezi de o perioadă de grație (dobândă zero) până la 60 de zile calendaristice pentru cumpărături

CEC bank

12 rate

– Puteți beneficia de 3, 6, 9 sau 12 rate fixe lunare fără dobândă pentru toate tranzacțiile mai mari de 100 lei efectuate la comercianții naționali și internaționali

Banca Românească

12 rate

– Fără comision anual pe viața, dacă utilizezi cardul la cumpărături în anul anterior postării comisionului, în valoare de cel puțin 12.000 lei

OTP bank

6 rate

Leumi bank

– Asigurare gratuită de călătorie în străinătate pentru întreaga familie – 3% pe an bonus la tranzacțiile cu cardul la comercianți (în magazine și online)

BRD

6 rate

– Refinanțare în 36 de rate cu dobândă zero pentru cumpărăturile realizate cu un alt card de credit – Reduceri de până la 50% în peste 500 de locații partenere – sport, telecom, electro-IT, copii, hobby, medical, modă, turism, restaurante

Alpha bank

12 rate

– Rate oriunde în lume, opțiunea prin care beneficiezi de rate cu 0% dobândă (comision perceput pentru activarea opțiunii rate oriunde în lume este: 1,5% – 3 rate, 3% – 6 rate, 4,5% – 9 rate, 6% – 12 rate)

Compară pe FinZoom.ro cardurile de credit la Secțiunea Carduri de Credit.

Atenție! Pentru a putea beneficia de `rate fixe cu dobândă zero` trebuie să vă asigurați că plătiți ratele agreate inițial. Dacă vă veți limita la `minimul de rambursat` – care de obicei îl primiți prin SMS sau este primul în extrasul de cont, atunci rambursarea și dobânzile cardului vor fi cele standard (mult mai mari decât la un credit de consum).

Sursa: www.finzoom.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu