Orașul Nantes din nord-vestul Franței este Capitala Europeană a Inovării 2019 , a anunțat astăzi Comisia în cadrul Zilelor Europene de Cercetare și Inovare . Titlul a fost acordat lui Nantes pentru recunoașterea capacității sale deosebite de a valorifica inovația de a îmbunătăți viața cetățenilor și a modelului său deschis și de colaborare de guvernare. Vine cu un premiu în numerar de 1 milion de euro finanțat de programul de cercetare și inovare al UE, Orizont 2020 .

Citește și:

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

Celelalte cinci orașe clasate – Anvers (Belgia), Bristol (Marea Britanie), Espoo (Finlanda), Glasgow (Marea Britanie) și Rotterdam (Olanda) – au primit câte 100.000 de euro pentru a-și promova și extinde practicile de inovare. Nantes este cel de-al cincilea oraș care a câștigat premiul, iar cel de-al doilea oraș fără capitală după Barcelona. A dezvoltat o viziune și o practică de guvernare deschisă, cu un dialog constant cu cetățenii, asociațiile și experții. De asemenea, are o comunitate înfloritoare digitală și de început, care ajută la dezvoltarea și implementarea politicilor publice.

Citește și:

Parlamentul spune nu brevetării plantelor obținute prin metode naturale

Politicile și proiectele emblematice ale Nantes includ:

  • `Dezbateri mari` cu cetățenii pentru a discuta subiecte precum tranziția energetică : inițiativa a implicat peste 55.000 de participanți și a dus la o foaie de parcurs din 2018 cu 33 de angajamente ambițioase, monitorizate de o comisie de cetățeni independenți și părți interesate.
  • ` 15 locuri care trebuie reinventate ` (și sute de inițiative cetățene similare): o selecție competitivă de idei depuse de cetățeni care a dus, de exemplu, la transformarea unei capele nefolosite într-o fermă urbană de ciuperci, în crearea unui hub de conștientizare a deșeurilor zero în o fostă galerie de artă școlară, precum și o cantină solidară într-un fost restaurant, unde oamenii pregătesc în mod voluntar mese pentru cei care au nevoie.
  • ` Nantes City Lab ` îi ajută pe inovatori să testeze noi soluții în viața reală prin furnizarea de infrastructură fizică și digitală, cum ar fi o casă socială tipărită 3D construită în doar 3 zile sau o navetă autonomă alimentată exclusiv de un drum solar.
  • ` Fabrica creativă `, un sistem de sprijin pentru industriile creative și culturale, și ` fabrica de eco-inovare `, un program care selectează proiecte precum colectarea de biowaste din restaurante și birouri cu remorci pentru biciclete pentru compostarea locală.
  • Programul ` Nantes French Tech Capital ` care încurajează startup-urile, scalarea, atragerea talentelor și tehnologiile avansate și permite coordonarea și promovarea ecosistemului de inovare regional.
  • ` Ecossolies `, o rețea care adună membrii privați și publici care dezvoltă inițiative în domeniul economiei sociale și de solidaritate și îi promovează prin acordarea celor mai bune soluții de inovare socială, precum proiectul Hacoopa pentru locuințele persoanelor în vârstă sau asociația Bout 'à Bout' pentru a reduce impactul sticlelor uzate. De asemenea, ` MySMARTLife `, un proiect european inovator pentru soluții inteligente pentru tranziția urbană.

Sursa:Comisia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal