Mișcarea de protecție a consumatorilor nu susține obligativitatea plății bacșișului

Conform unei propuneri de modificare a legislaţiei privind veniturile obţinute sub formă de bacşiş, acestea ar urma să fie evidențiate separat în bonul fiscal, fără a se supune cotei TVA.

Propunerea spune că veniturile din bacşiş ar trebui considerate venituri din alte surse şi impozitate la sursă prin aplicarea cotei de 10%.

Mișcarea de protecție a consumatorilor, împreună cu Federația Asociațiilor de Consumatori NU susține acest demers, atât timp cât există obligativitatea ca bacșișul să fie achitat de către consumator. Acest venit suplimentar poate fi evidențiat pe bonul fiscal, dar consumatorul poate alege dacă îl achită sau nu.

Atât timp cât în prezent, consumatorul plătește o anumită sumă pentru prestarea unui serviciu, el nu trebuie să fie obligat să plătească un cost suplimentar, prin introducerea acestui bacșiș.

Sorin Mierlea, președintele InfoCons:

`Consumatorul are dreptul de a decide și de a alege. Impunerea plății unui serviciu obligatoriu dă naștere unei stări de tensiune și cred că fiecare dintre noi are dreptul de a alege dacă vrea sau nu să ofere bacșiș, așa că haideți să fim reali consumatori europeni cu o9atitudine!`

Citește și:

– 87 kg de deșeuri municipale generate pe persoană

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal