MINISTERUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI , Ministru Adrian Ioan VESTEA – 21 de ani InfoCons Protecția Consumatorului

”Aniversăm, anul acesta, 21 de ani de protecția consumatorilor în România și Europa-InfoCons. Totodată, pe 26 aprilie, sărbătorim Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale. Cu această ocazie, doresc să felicit Asociația InfoCons pentru rezultatele pe care le-a obținut de-a lungul anilor în ceea ce privește protecția și educația consumatorilor români, să îi urez mulți ani înainte în activitatea pe care o derulează în beneficiul cetățenilor și să îmi exprim cele mai alese gânduri față de toți factorii implicați în creșterea calității bunurilor și serviciilor publice, educației, economiei, culturii, mediului, sănătății și a vieții oamenilor, în general!

 

România a parcurs pași importanți în acest domeniu de interes major, specific economiei de piață, prin implementarea de proiecte, programe, strategii și reforme menite să alinieze standardele românești de calitate la nivelul celor europene. Un rol foarte important în acest sens l-a avut și foarte buna colaborare dintre instituțiile și autoritățile publice și reprezentanții instituțiilor cu responsabilități în gestionarea procesului de protecție a consumatorilor.

 

Este esențial ca, și pe viitor, dreptul asupra proprietății intelectuale, fie că vorbim despre o invenție, o idee, un proiect sau despre orice alt tip de creație originală, să fie recunoscut și protejat, conform normelor în vigoare, pentru că avem nevoie, în continuare, de politici publice, reforme și strategii coerente și unitare, de soluții creative și idei inovatoare care să aibă efecte concrete și eficiente pe termen mediu și lung și care să vină în sprijinul nevoilor cetățenilor.

 

La mulți ani!”

Adrian-Ioan VEȘTEA – MINISTRUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal