Ministerul Finanțelor Publice – Direcția Generală Ajutor de Stat a semnat un Protocol de colaborare cu InfoCons

Ministerul Finanțelor Publice – Direcția Generală Ajutor de Stat a încheiat un Protocol de colaborare cu InfoCons – Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din Romania, reprezentată de domnul Președinte Sorin Mierlea.

Protocolul are printre obiective consultarea și susținerea reciprocă a semnatarilor în inițierea și derularea de Programe si Campanii de Educare și Informare a comercianților și a cetățenilor, în calitatea lor de consumatori, cu implicații puternice la nivel social, în special din perspectiva folosirii comunicării comerciale în România prin informarea acestora în mod corect, cinstit și decent, cu respectarea prevederilor Legii nr. 158/2008 privind publicitatea înșelătoare și publicitatea comparativă, republicată.

InfoCons – Asociația Natională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (www.infocons.ro ), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Ministerul Finantelor Publice – Directia Generala Ajutor de Stat aplică prevederile Legii nr. 158/2008 privind publicitatea înşelătoare şi publicitatea comparativă, republicată, și are un rol activ în combaterea și stoparea publicității înșelătoare și a respectării dispozițiilor privind publicitatea comparativă împreună cu structurile specializate din cadrul Direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice (D.G.R.F.P.).

Prin semnarea Protocolului, cele două părți confirmă o colaborare îndelungată și se angajează instituțional să o dezvolte pe multiple planuri, în beneficiul comercianților și cetățenilor din România.

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal