Masa de Paști – Putem ajunge chiar și la 262 E-uri, 55 grame de sare (27 plicuri de sare) și 50 grame de zahăr (10 plicuri de zahăr)!

ATENȚIE!!!! Alertă pentru consumatori!

Cantitatea de sare recomandată de către Organizația Mondială a Sănătății este de 5 grame/zi. În acest context, putem observa că la o singura masă putem regăsi aproape întreaga cantitate recomandată pentru toată ziua sau chiar o putem depăși.

Fiecare consumator pune pe masă cu ocazia sărbătorilor pascale multa mâncare din diverse sortimente pentru ca masa să fie cât mai bogată, dar totodată și pentru alimentele preparate au fost utilizate ingrediente la care poate nu ne-am gândit.

Fiecare dintre noi, ciocnim minim 2 oua, servim ouă umplute cu: Maioneza, pateu, unt, margarina și bem un pahar de Bauturi racoritoare tip ceai sau Bere cu fruct.

Pe masa mai punem și un platou cu:

Branza topita

Sunca de praga

Crenvurtsi

Cabanosi

Diverse mezeluri: Parizer, specialități, specialități din carne tocată;

Parizer de pasare

Parizer de porc

Bacon

Toate aceste alimente bineînțeles că nu le putem consuma fără diverse sosuri: Ketchup, mustar și Paine.

Pentru desert avem pe masă:

Inghetata

Ciocolata

Praline cu ciocolata

Croissant cu ciocolata

Iaurt cu fructe

La sfărșitul mesei mulți dintre noi consumăm Guma de mestecat.

Urmează 1 Mai, mergem la un grătar și vom consuma cu siguranță 1 mic sau mergem în drumeție și sigur vom avea la noi o Conserva de carne.

Vremea fiind în schimbare în această perioadă temperaturile variind de la o zi la alta sigur vom avea nevoie de Pastile de supt și Plicuri impotriva racelii.

Cand tragem linie consumâm într-o singură zi până la:

– 262 aditivi alimentari (E-uri) ;

– 53.21 grame de sare (aproximativ 27 de pliculețe)

– 47.7 grame de zahăr (aproximativ 10 pliculețe )

Instalează Aplicația InfoCons – Scanează Codul de Bare, pentru telefoanele cu ANDROID, cât și pentru cele cu IOS.

Poți cumpăra produsele dorite din magazinele clasice sau magazinele online, dar trebuie să fii atent la ofertele prezentate și, mai ales, trebuie să-ți cunoști drepturile! Examinează cu atenție ofertele comercianților, analizează `chilipirurile` oferite pe site-uri.

Infocons este alături de consumatori prin alegerea produselor și serviciillor în cunoștință de cauză accesând aplicația ce se descarcă GRATUIT.

Descarcă aplicația InfoCons pentru telefoane mobile și verifică etichetele produselor înainte de a le cumpăra.

Printr-o simplă scanare a codului de bare a produsului dorit puteți obține informații care vă pot ajuta la alegerea produsului, aplicație în care regăsiți informații a peste 30.000 de produse, începând de la produse alimentare, cosmetice, curățenie până la produse electronice și electrocasnice.

Mâncarea risipită de sărbători înseamnă și bani risipiți, ore de muncă, timpul din viața fiecaruia, în final viață!

“Ne-am gandit vreodata cum masa de sărbători colcăie de aditivi alimentari, celebrele E-uri. Dacă ne-am pune niște ochelari speciali am vedea grămezi de E-uri, sare și zahăr, chiar și în produse la care nu ne-am imaginat că ar putea exista. Să nu uităm că mulți aditivi se dublează, cvadruplează sau cine știe ce cuvânt putem utiliza pentru multiplicarea acestor E-uri și astfel la o singură masă noi, copii noștri, părinții nostri ajungem să avem un PAȘT FRICIT! sau un PAȘTE FERICIT! cu E-uri?!

Sărbători luminoase!!! “

Sorin Mierlea – Președinte InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal