Comisia a adoptat prima sa propunere privind posibilitățile de pescuit care acoperă atât Marea Mediterană, cât și Mările Negre. Prin această propunere, Comisia își îndeplinește angajamentele politice asumate în Declarațiile MedFish4Ever și Sofia pentru promovarea gestionării durabile a stocurilor de pește din Marea Mediterană și din Marea Neagră. Aceasta reflectă eforturile și ambiția Comisiei de a asigura viabilitatea socială și economică pentru pescarii care își desfășoară activitatea în regiune, prin restabilirea și menținerea stocurilor la niveluri durabile.
În Marea Mediterană, propunerea pune în aplicare planul multianual de gestionare a stocurilor demersale din vestul Mediteranei, adoptat în iunie anul curent. În acest scop, în 2020 este necesară o reducere a efortului de pescuit pentru mulă roșie, pescăruș, creveți de trandafiri cu apă adâncă, homar din Norvegia, creveți albastre și roșii și creveți roșii uriași.
Ce este neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon și cum poate fi realizată până în 2050
Propunerea include, de asemenea, măsuri suplimentare, în conformitate cu deciziile Comisiei generale pentru pescuit în Marea Mediterană (GFCM) . În special, introduce o perioadă de 3 luni de închidere a limbilor de anghilă, captură și eforturi de pescuit pentru pelagici mici în zona Adriatică și o limită a efortului de pescuit pentru demersale în zona Adriatică. În Marea Neagră, Comisia propune limitele de captură și cota pentru calcan și șprot. Pentru turbo, propunerea va transpune cota UE care va fi decisă în contextul revizuirii planului de gestionare multianuală a turboților GFCM. Pentru sprat, Comisia propune menținerea aceleiași limite de captare ca în 2019, respectiv 11.475 de tone.
Propunerea Comisiei va fi actualizată după sesiunea anuală GFCM (4-8 noiembrie 2019), cu cifrele acțiunilor care fac obiectul negocierilor în cadrul organizației respective. La Consiliul pentru agricultură și pescuit din decembrie (16-17 decembrie), statele membre vor stabili posibilitățile de pescuit pentru 2020 pe baza propunerii Comisiei.
Sursa: Comisia Europeana
– Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!