E133 Albastru briliant – toate informațiile importante

Aditivul alimentar E133, cunoscut sub numele de Albastru briliant, este un colorant alimentar sintetic utilizat pe scară largă în industria alimentară. Acesta este reprezentat de codul E133 în sistemul european de numerotare a aditivilor alimentari și este recunoscut pentru nuanța sa vibrantă de albastru.

 

Descrierea E133: origine, structură și proprietăți

  • Originea: E133 Albastru briliant este un colorant alimentar sintetic, ceea ce înseamnă că este produs în laboratoare și fabrici și nu se găsește în mod natural în alimente. El a fost inițial dezvoltat pentru a fi utilizat în industria textilă, dar ulterior s-a constatat că poate fi utilizat în mod sigur în alimentație.
  • Structură chimică: Albastru briliant este un azocompound, ceea ce înseamnă că conține un grup funcțional azo (-N=N-) în structura sa chimică. Structura sa este complexă și implică grupuri chimice care îi conferă proprietăți de colorare durabile și stabile în produsele alimentare.
  • Proprietăți: Principala proprietate a E133 este capacitatea sa de a conferi o culoare albastră intensă produselor alimentare. Culoarea variază de la nuanțe deschise de albastru la albastru intens, în funcție de concentrația utilizată în produsele alimentare.

 

Mai multe informatii AICI 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal