Managerii agriculturii în 2016: 7 din 10 au fost bărbați

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Managerii agriculturii în 2016: 7 din 10 au fost bărbați

Administratorii de fermă sunt cei responsabili pentru rutinele zilnice normale de producție financiară și de producție ale exploatării unei ferme. Ca atare, ei pot fi considerați fermieri; ei iau deciziile cu privire la ceea ce să planteze sau cât de multe animale cresc. Numai o persoană pe o fermă poate fi identificată ca un manager de fermă. De multe ori, managerul fermei este, de asemenea, proprietarul fermei, dar acest lucru nu trebuie să fie cazul, mai ales atunci când ferma are o formă juridică.

În 2016, șapte din zece (72%) directori de exploatații agricole din 10,5 milioane de exploatații din Uniunea Europeană (UE) erau bărbați.

Țările UE cu cel mai mare procent de manageri de ferme de sex feminin în 2016 au fost Letonia și Lituania (ambele 45%), urmate de România (34%) și Estonia (33%). În schimb, au existat patru state membre în care proporția managerilor de exploatații care erau femei era de 10% sau mai mică: Țările de Jos (5%), Malta (6%), Danemarca (8%) și Germania (10%).

În ceea ce privește vârsta, majoritatea (58%) dintre managerii agricoli au avut vârsta de 55 de ani sau mai mult. Doar aproximativ unul din zece (11%) directori ai fermei a fost sub vârsta de 40 de ani, iar această cotă a fost chiar mai mică în rândul fermierilor (9%).

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Descarca aplicatia InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Descarca aplicatia InfoCons
Meniu