Norica Birzotescu are de câțiva ani o frumoasă pasiune pentru colecționarea carților vechi de bucate și ori de câte ori are ocazia gătește tot felul de mâncăruri delicioase din aceste carți. (https://www.reteteistorice.ro/).
Alături de Norica în acest Proiect va fi și Cătălina Ionescu (https://labucatarie.ro/)
Vă încurajăm să acordați puțin timp pentru lucrurile care vă bine dispun, cum este arta culinară, dar ne poate aduce și beneficii materiale, prin reducerea bugetului alocat mâncării.
Alăturați-vă transmisiei (gratuită) în contul FB al InfoCons https://www.facebook.com/InfoCons/, în data de 21 Iulie 2020 începând cu ora 13:00, pentru a viziona rețeta prezentată de Norica : salată de carne cu maioneză.
Conceptul laboratoarelor de gătit introduc gătitul ca o modalitate de a învăța o filozofie a alimentației, care conține cunoștințe despre întregul lanț alimentar, modul în care sunt produse alimentele, informații despre agricultura durabilă, etc.
Respect mâncării este o inițiativă internațională, din care InfoCons face parte, pentru a încuraja consumatorii să abordeze reducerea risipei de alimente, deoarece este un mod eficient de a contribui la rezolvarea problemelor globale generate, spre exemplu, de efectele schimbărilor climatice.