24 ianuarie nu a însemnat numai Unirea Principatelor Române, ca prim pas în formarea statului modern român, a reprezentat și primul pol de stabilitate în zona spațiului carpato-danubiano-pontic. Astfel a fost posibilă formarea unui stat la a cărui bază A.I. Cuza și cabinetul condus de Mihail Kogălniceanu au reușit să formeze principiile unui stat modern, european și majoritatea instituțiilor ce dăinuiesc și astăzi.

Așadar, putem spune că nașterea statului, instituțiilor și a poporului român este în data de 24 ianuarie și ar trebui să îl celebrăm pe A.I.Cuza mai bine, mai mult și să nu uităm de faptul că el a pus bazele principiilor de protecție a consumatorilor. Odată cu standardizarea unităților de măsură a devenit posibilă o protecție reală a cetățeanului în calitatea lui de consumator încă din acele vremuri.

Celebra oca a lui Cuza este precursoarea principiilor fundamentale ale protecției consumatorilor, așa că astăzi, mai mult ca oricând, trebuie sa fim mai atenți, mai responsabili și să adoptăm cu adevărat o9atitudine. Înaintașii noștri au reușit, printr-o atitudine activă, să înlăture pasivismul și să aducă România în ceea ce este astăzi, un stat european cu izvoarele si nașterea în 24 ianuarie 1859.

Citește și:

– 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

– Nu lăsa tehnologia digitală să alieneze viața copilului tău!

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal