In fiecare an, la data de 16 octombrie, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) celebreaza Ziua Mondiala a Alimentatiei.

Scopul acestei zile este incurajarea persoanelor, la nivel global,sa se implice in actiuni de solutionare si combatere a foametei si a malnutritiei.
Conform raportului aferent anului 2012 privind securitatea alimentara in lume, o persoana din 8 sufera de foame, adica circa 870 milioane de persoane sufera de foame. Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons isi exprima profunda consideratie fata de acest prilej de reconstientizare a rolului pe care o alimentatie sanatoasa, alaturi de un consum responsabil il au la nivel mondial.

Sa adoptam asadar, cu ocazia acestei zile, o9atitudine si sa spunem stop risipei de alimente!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal