La multi ani cu prilejul Zilei Mondiale a Crucii Rosii si a Semilunei Rosii

Astazi, 8 mai 2014, este celebrata Ziua Mondiala a Crucii Rosii. Pe aceasta cale InfoCons – InfoCons ureaza La multi ani!, impreuna cu sincere felicitari tuturor celor implicati in activitati de voluntariat sub egida Crucii Rosii.

Initiatorul acestei organizatii a fost Henri Dunnant, un om de afaceri elvetian, care in timpul bataliei de la Solferino, a ingrijit timp de 3 zile, soldatii raniti. Miscat de cele vazute pe campul de lupta, dl. Dunant a scris o carte despre necesitatea infiintari unei organizatii care sa ajute pe cei raniti in raboaie, dar si de semnarea de acorduri care sa protejeze atat pe cei raniti dar si pe cei care ii ingrijesc.

La mai putin de un an de la aparitia cartii, in 1863 a fost infiintat Comitetul International pentru Ajutorarea Ranitilor, care in 1876 isi schimba titulatura in Comitetul International al Crucii Rosii.

Tot in acel an a fost stabilit si insemnul care sa diferentieze persoanele care erau pe campul de lupta pentru a-i ajuta pe cei raniti, de combatanti. Astfel a fost stabilit ca simbol Crucea rosie pe fundal alb. Avand in vedere problemele ivite cu soldatii musulmani, pentru aceste tari a fost stabilit, in 1929, ca insemn, semiluna rosie. In 2005 a fost ales un alt insemn, cristalul (rombul) rosu, pentru populatiile locale care nu acceptau nicunul din insemenele existente.

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE CU 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal