La Multi Ani cu prilejul Zilei Internationale a Muncii!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. La Multi Ani cu prilejul Zilei Internationale a Muncii!

In anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internaționala a Muncii, in memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorata prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sarbatoarea muncii in majoritatea țarilor lumii, diversele manifestari capatand amploare pe masura ce autoritațile au convenit cu sindicatele ca aceasta zi sa fie libera.

Reducerea normei orare zilnice de lucru sta la originea semnificației zilei de 1 mai, de sarbatoare internaționala a lucratorilor. In anul 1872, circa 100 de mii de lucratori din New York, majoritatea din industria construcțiilor, au demonstrat, cerand reducerea timpului de lucru la 8 ore.

Data de 1 mai apare, pentru prima data, in legatura cu intrunirea, din anul 1886, a Federației Sindicatelor din Statele Unite și Canadei (precursoarea Federației Americane a Muncii). George Edmonston, fondatorul Uniunii Dulgherilor și Tamplarilor a inițiat introducerea unei rezoluții care stipula ca: `8 ore sa constituie ziua legala de munca de la, și dupa 1 mai 1886`, sugerandu-se organizațiilor muncitorești respectarea acesteia.

La data de 1 mai 1886, sute de mii de manifestanți au protestat pe tot teritoriul Statelor Unite, insa cea mai mare demonstrație a avut loc la Chicago, unde au mers 90 de mii de demonstranți, din care aproximativ 40 de mii se aflau in greva. Rezultatul: circa 35 de mii de muncitori au caștigat dreptul la ziua de munca de 8 ore, fara reducerea salariului.

Cu ocazia acestei zile, InfoCons – InfoCons le ureaza tuturor celor angajati in diverse sfere de activitate, care cinstesc munca si progresul societatii, sincere felicitari si un calduros La multi ani! si incurajeaza cunoasterea drepturilor, respectarea valorilor democratice,  inclusiv privind apararea drepturilor la munca si echitate sociala.

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu