Jucăriile tip ‘slime’ eliberează chimicale dăunătoare

Slime-ul este o jucărie foarte populară printre copii și tineri!
Atât slime-urile făcute în casă, cât și cele gata făcute, luate din magazin au stârnit nebunie prin generația actuală de tineri.

Cu toate acestea, investigații din Regatul Unit și Italia au observat că substanțele chimice din jucăriile cu slime nu sunt tocmai potrivite pentru corpul uman.

Slime-ul conține substanțe chimice nedorite.

Producătorii de slime pot folosi în compoziția acestui `jeleu` așa-numiții compuși de bor. Acestea sunt, de exemplu, substanțele borax și acid boric.

Citește și:

Credite ipotecare

Aceste substanțe fac ca slime-ul să fie elastic și lipicios.

De asemenea, funcționează și ca, conservanți în produse.

Unii dintre compușii de bor se regăsesc pe lista candidaților UE a substanțelor cu o pericol foarte mare pentru sănătate. Motivul pentru aceasta este în principal faptul că pot dăuna copilului nenăscut și pot afecta fertilitatea.

Mai mulți compuși de bor sunt, de asemenea, legați cu efecte potențiale de perturbare a endocrinei. Limitele de migrație pentru bor există în jucării – acestea includ jucăriile din slime.
Există alternative sigure?

În timp ce rețetele convenționale pe bază de Borax sunt cel mai bine de evitat, există moduri naturale pe care părinții le pot face cu copiii lor, deși textura va fi în mod deosebit diferită.

Sursa: Consiliul Danez al Consumatorului THINK Chemicals

Citește și:

Nu te lasa furat!

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal