Investiții într-un viitor energetic durabil pentru Europa

UE promovează activ tranziția Europei către o societate cu emisii reduse de carbon și își actualizează regulile pentru a facilita investițiile private și publice necesare în tranziția de energie curată. Acest lucru nu ar trebui să fie bun numai pentru planetă, ci și pentru economie și pentru consumatori.

Evidența tot mai mare a schimbărilor climatice și a dependenței crescânde de energie a subliniat determinarea Uniunii Europene (UE) de a avea o economie cu consum redus de energie și că energia consumată este sigură, competitivă, produsă local și durabilă.

Pe lângă asigurarea funcționării eficiente a pieței energetice a UE, politica energetică promovează interconectarea rețelelor energetice și a eficienței energetice. Se ocupă de surse de energie, de la combustibili fosili până la energia nucleară, până la surse regenerabile (energie solară, eoliană, biomasă, geotermă, hidroelectrică și mareală).

Articolul 194 dinTratatulprivindfuncționareaUniuniiEuropeneintroduce o bazălegalăspecifică pentru domeniulenergiei, bazatăpecompetențecomuneîntre UE șițările sale membre.

Tranziția cu emisii reduse de carbon își propune să creeze un sector energetic durabil, care să stimuleze creșterea, inovarea și locurile de muncă, îmbunătățind în același timp calitatea vieții, creșterea alegerii, consolidarea drepturilor și protecției consumatorilor și, în final, să economisească facturile gospodăriilor.

O abordare simplificată și coordonată a UE asigură un impact autentic continental în lupta împotriva schimbărilor climatice. Mișcările de încurajare a energiilor regenerabile și îmbunătățirea eficienței energetice sunt esențiale pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din Europa.

Prin uniunea energetică europeană, UE se asigură că există o coerență mai mare în toate domeniile politice pentru a îndeplini obiectivele generale de creare a unui sistem energetic fiabil, accesibil și durabil.

De asemenea, UE oferă diverse oportunități de finanțare și scheme de creditare pentru a ajuta companiile și regiunile să implementeze cu succes proiecte energetice. Pe scena internațională, UE joacă un rol important, colaborând împreună cu alte țări, regiuni și organizații internaționale pentru a rezolva problemele energetice și pentru a asigura o piață energetică fiabilă și competitivă în Europa.

Pentru a afla mai multe despre energie si cum să o economisiți, accesați site-ul http://economisesteenergia.ro/

Articol realizat pentru protectia consumatorului.

Sursa: europa.eu

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal