Integrarea veridicității în social media și resurse online

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Integrarea veridicității în social media și resurse online

Obiectivul SocialTruth, un proiect european multicultural, multidisciplinar, conceput și dezvoltat de un consorțiu internațional format din 11 parteneri coordonați de Athens’ ICCS[1] este de a crea un sistem care clasifică știrile și fiabilitatea acestora, orientat către profesioniști și utilizatorii obișnuiți ai rețelelor de socializare și paginilor web.

SocialTruth a fost conceput cu scopul de a combate știrile false prin dezvoltarea și ulterior implementarea celor mai recente tehnologii digitale.

Originalitatea proiectului se bazează pe ideea de a crea un ecosistem generalizat, deschis, democratic și pluralist răspândit pentru a facilita accesul la diferite servicii de verificare, asigurarea scalabilității și consolidarea încrederii cetățenilor, într-un mediu complet descentralizat.

Înalta fiabilitate este caracteristica distinctivă a soluției informatice noi, dezvoltate în cadrul proiectului pe baza unei tehnologii de tip block-chain. Soluția SocialTruth își propune să ofere încredere în resursele online, în general și în social media, în particular, alături de o mai bună securitate a datelor personale și o audiență sporită a știrilor, fără asistența intermediarilor sau a autorități centrale.

După o analiză preliminară care a condus la stabilirea cerințelor funcționale ale sistemului, a arhitecturii tehnologice, a cerințelor etice și a cazurilor de utilizare jurnalistică, SocialTruth va trece la etapa de punere în aplicare și se apropie de prima testare.

Ultimele ştiri ale proiectului SocialTruth le regăsiți pe pagina oficială:

http://www.socialtruth.eu/index.php/category/news/

Totodata pentru cei care doresc să se aboneze la newsletter-ul proiectului Social Truth va rugam sa urmați instrucțiunile ce se regăsesc pe urmatorul link : http://www.socialtruth.eu/index.php/newsletter/

[1] https://www.iccs.gr/en/

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu