Instrumentele de transparență fiscală ale UE se dovedesc eficiente în lupta împotriva evaziunii fiscale și evitării impozitelor

Normele de transparență fiscală ale UE privind schimbul automat de informații între statele membre furnizează valoare suplimentară atunci când vine vorba de capacitatea țărilor de a împiedica evitarea impozitelor, potrivit unei evaluări publicate astăzi de Comisie. Raportul oferă o primă imagine a legislației convenite în mod obișnuit care se bazează pe schimbul automat obligatoriu de informații fiscale privind veniturile nefinanciare și activele a aproximativ 16 milioane de contribuabili din Europa, schimburile de informații cu privire la conturile financiare, precum și asupra hotărârilor fiscale pe care Membrul Statele furnizează companii multinaționale.

De exemplu, în 2017, statele membre au schimbat informații despre aproape 18.000 de hotărâri fiscale date multinaționalelor.

Citește și:

Polonia: investiții UE în 676 milioane EUR pentru îmbunătățiri ale căilor ferate și drumurilor

Evaluarea arată că statele membre primesc acum mult mai multe informații care pot ajuta la combaterea fraudei fiscale, evaziunea și evitarea și încă sunt în proces de a găsi cele mai eficiente modalități de utilizare a datelor, de a evalua valoarea adăugată și efectele de descurajare. Comisia continuă să încurajeze toate țările UE să utilizeze pe deplin accesul la bogăția de informații fiscale utile disponibile prin aceste noi canale.

Deși prea recent pentru a fi examinat în acest studiu, acum au început să fie schimbate și mai multe date fiscale între statele membre, cum ar fi veniturile din impozitul pe profit plătite de companiile mari din fiecare țară, de la intrarea în vigoare a noilor reguli la 1 ianuarie 2013. De la Anul viitor, statele membre vor începe, de asemenea, să împărtășească informații privind sfaturile de planificare fiscală oferite de intermediari din fiecare țară.

Sursa: Comosia Europeana

Citește și:

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal