Înmatriculările noi de vehicule rutiere în trimestrul IV 2019

  • Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au crescut cu 1,4%, iar înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 3,9%, în trimestrul IV 2019 faţă de trimestrul IV 2018.
  • În trimestrul IV 2019, ponderea vehiculelor rutiere noi pentru transportul pasagerilor a fost de 24,7% din total înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor ṣi ponderea vehiculelor rutiere noi pentru transportul mărfurilor a fost de 33,4% din total înmatriculări noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor.

În trimestrul IV 2019 comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2018, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri la categoriile: mopede ṣi motociclete cu 27,3% ṣi autoturisme cu 1,2%; la categoria autobuze ṣi microbuze numărul de înmatriculări noi a scăzut cu 32,6%.

În perioada analizată au fost înregistrate 38657 înmatriculări de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor (24,7 % din total), la categoria autoturisme înregistrându-se 37513 înmatriculări de vehicule noi, respectiv 24,5 % din total înmatriculări noi de autoturisme.

În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor a fost înregistrată creṣtere la categoria remorci ṣi semiremorci cu 9,9% ṣi scăderi la categoriile: autotractoare cu 14,3% ṣi autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 8,1% faṭă de trimestrul IV 2018 .

În perioada analizată au fost înregistrate 9109 înmatriculări de vehicule rutiere noi pentru transportul mărfurilor, reprezentând 33,4 % din total. Faţă de trimestrul III 2019, în trimestrul IV 2019 înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scăderi la vehiculele pentru transportul pasagerilor cu 7,3% ṣi cu 8,4% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.

Sursa: Institutul Național de Statistică – ROMÂNIA

Citește și:

– Sfaturi utile pentru a pastra mai bine mâncarea

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal