Înlocuitorii de zahăr nu aduc atât de multe beneficii

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Înlocuitorii de zahăr nu aduc atât de multe beneficii

Schimbarea sucurilor cu zahăr în sucuri dietetice și alte mâncăruri îndulcite cu înlocuitori de zahăr poate părea o cale ușoară de îmbunătățire a sănătății prin reducerea cantității de zahăr pe care o consumați.

Consumul de mâncare și băuturi îndulcite cu alternative fără zahăr poate aduce un mic beneficiu, însă nu pot fi excluse toate lucrurile care pot dăuna definitiv, deoarece cercetările anterioare au conectat înlocuitorii de zahăr și sucurile dietetice cu creșterea în greutate, probleme cu inima și diabet zaharat de tip 2.

Ce ar trebui să facem?

Nu există un răspuns definitiv, însă cea mai bună soluție ar fi ca în locul băuturilor dietetice să bem apă și să folosim mai puțini îndulcitori sau chiar deloc.

Sursa: consumerreports.org

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal