Informatii privind studiul național de seroprevalență

Începând din luna iulie a acestui an, Institutul Național de Sănătate Publică a demarat studiul național de seroprevalență cu scopul de a identifica proportia persoanele ce au fost infectate cu SARS-COV-2.

Studiul are ca scop detectarea anticorpilor dezvoltați în urma infectării, care apar la personele care au avut boală. Prin urmare, testarea nu detectează prezența virusului și nu are drept consecinte internarea sau impunerea unor măsuri restrictive precum izolarea sau carantinarea persoanelor care prezintă anticorpi.

Metoda de derulare a studiului se realizează prin recoltarea de sânge de la persoane sănătoase care se prezintă la laborator pentru efectuarea analizelor de rutină și care își dau consimțământul pentru participarea la acest studiu.

Testarea este gratuită și voluntară, nu presupune recoltarea repetitivă sau deplasarea suplimentară la laborator.

Nu se folosește metoda RT-PCR aceasta fiind metoda de determinare a prezenței virusului, de diagnostic pentru Covid-19.

Laboratoarele de analize medicale in care se desfasoara studiul au fost selectate pe baza de voluntariat. Lista acestora poate fi consultata AICI.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal