InfoCons te informează: azi ce zi se celebrează? – Ziua Mondială a Veganismului

Ziua Veganismului

Pe 1 noiembrie este celebrată Ziua Mondială a Veganismului.

Ce este veganismul? Conform VeganSociety, „veganismul este o filozofie și un mod de a trăi care urmărește să excludă – în măsura în care este posibil – toate formele de exploatare și cruzime față de animale pentru hrană, îmbrăcăminte sau orice alt scop și, prin extensie, promovează dezvoltarea și utilizarea alternativelor fără animale în beneficiul animalelor, al oamenilor și al mediului. În termeni dietetici, aceasta denotă practica de a renunța la toate produsele derivate integral sau parțial din/ de la animale.”

Cum a apărut veganismul?  Societatea vegană a fost înregistrată pentru prima dată ca organizație de caritate în anul 1964. De-a lungul anilor, definiția și obiectivele veganismului au suferit modificări în vederea perfecționării acestora. (VeganSociety)

Ce aleg veganii? O dietă vegană este foarte diversă și cuprinde tot felul de fructe, legume, nuci, cereale, semințe, fasole și leguminoase – toate acestea putând  fi preparate în combinații nesfârșite. Veganii evită exploatarea animalelor în orice scop, compasiunea fiind un motiv cheie pentru care mulți aleg un stil de viață vegan. (VeganSociety)

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal