InfoCons continua actiunile sociale desfasurate sub egida Campaniei sociale „Nimeni să nu fie uitat! Ajută-ne ca să-i ajutăm!”, dupa actiunea demarata in sectorul 6, cea din sectorul 3, astazi au fost sprijinite persoanele aflate in situatii vulnerabile aflate in Centrele sociale aflate din Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, astfel de actiuni vor urma iar acestea vor fi extinse si la nivel national.
InfoCons prin intermediul campaniilor sociale pe care le desfasoara a venit în sprijinul persoanelor din centrele sociale (adaposturi temporare/permanente, spalatorii sociale, cantine sociale, etc.) ce se afla in subordinrea Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, prin oferirea a 10.000 de măști de protecție și 200 de teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2, toate acestea fiind oferite sub egida Campaniei sociale „Nimeni să nu fie uitat! Ajută-ne ca să-i ajutăm!”.
Astazi, 09 Martie 2021 la Adapostul temporar pentru femei fara adapost -Filaret a avut loc predarea materialelor oferite catre Directia Generala de Asistenta Sociala a Muncipiului Bucuresti, in cadrul actiunii au fost prezenti alaturi de domnul Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons doamna Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, Director General – Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.
De asemenea, InfoCons a pus la dispozitia celor 28 de centre sociale aflata in subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti materiale de educare si informare pe diferite domenii cat si kituri complete pentru accesibilitatea persoanelor nevăzătoare .
în conformitate cu normativele Uniunii Europene “Strategia europeană 2010-2024 pentru persoanele cu handicap: un angajament reînnoit pentru o Europă fără bariere”, cât și în conformitate cu standardele naționale și comunitare cu privire la accesibilizarea spatiilor publice pentru persoane vulnerabile, InfoCons implementează Proiectul de responsabilizare socială prin realizarea materialelor de semnalistica pentru accesibilizarea spaţiilor pentru persoanele nevăzătoare. în acest sens, Asociația InfoCons a oferit D.G.A.S.M.B. un număr de 28de kituri pentru accesibilizarea spaţiilor publice pentru persoane nezăvătoare. Un Kit de accesibilizare cuprinde următoarea semnalistică: Intrare, Ieșire, împinge, Trage, Accesul interzis, Apă potabilă, Fumatul interzis, WC bărbați/femei și Pericol de electrocutare.
Speram ca acestei Campanii sociale „Nimeni să nu fie uitat! Ajută-ne ca să-i ajutăm!” sa i se alature cat mai multi operator economici pentru a putea sprijini cat mai multe persoane aflate in situatii vulnerabile la nivel national.