InfoCons Protecția Consumatorilor te informează cu privire la asigurarea pentru agențiile de turism

InfoCons Protecția Consumatorilor te informează cu privire la asigurarea pentru agențiile de turism .

Pentru deschiderea unei agenţii de turism este nevoie de un sediu, un brevet, licenţă de turism şi poliţă de insolvabilitate. Pentru aceasta sunt necesare o serie de documente (cerere-chestionar, brevet de turism, certificat constatator eliberat de Registrul Comerţului, ultima balanţă analitică şi ultimul bilanţ), precum şi o poliţa de asigurare împotriva insolvenţei agenţiei de turism, care este obligatorie pentru obţinerea licenţei agenţiei de turism. Este important ca, la achiziționarea pachetelor de servicii turistice, să se verifice dacă agenția de turism are încheiată o poliță de asigurare în conformitate cu legislația aplicabilă și care este societatea de asigurare.

Citește și : Traseul moaștelor Sfintei Împărătese Elena în România – InfoCons protectia consumatorilor te informeaza

Există precizări obligatorii în contractul de comercializare a pachetului de servicii încheiat de agenția de turism cu turiștii (Ordinul nr. 235/2001 emis de Ministerul Turismului), indiferent de modul de prezentare al acestuia (catalog, pliant, alt înscris) cu privire la faptul că turistul este asigurat pentru insolvabilitatea sau falimentul agenției, precum și termenele și condițiile în care turistul poate solicita plata despăgubirilor.

Citește și : Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 – Fii Un Exemplu și Tu pentru Viitor cu InfoCons Protecția Consumatorilor !

Obiectul polițelor de asigurare este acoperirea de asigurator a riscului de neplată pe care îl are agenția de turism față de turiști, cauzat de neexecutarea integrală sau parțială a contractelor de comercializare a pachetului de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau falimentului agenției, respectiv atunci când agenția nu achită debitul în termen de 15 zile calendaristice de la primirea de la turist a documentelor justificative sau dacă întrerupe în mod unilateral acordarea serviciilor. Despăgubirea nu poate depăși suma achitată de turist în contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice și va fi plătită în termen de 30 de zile de la data primirii de către asigurator a documentelor justificative de la turist.

Sursa : Autoritatea de Supraveghere Financiară

 

 

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea  Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , având Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro , Protecția Consumatorului , Protecția Consumatorilor , Proprietate Intelectuală , Consumers Protection , Consumer Protection , Fii Un Exemplu , Dezvoltare Durabilă , Smart Deal , Green Deal , Alertă , Alerte 

 

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Te-ar putea interesa și