Reprezentanții InfoCons au participat la prima întâlnire online din cadrul proiectului SOTERIA

Reprezentanții Asociației InfoCons au participat astăzi, 20 Octombrie 2021, începand cu ora 15:00 la prima întâlnire online din cadrul proiectului SOTERIA ”uSer-friendly digiTal sEcured peRsonal data and prIvacy plAtform”.

Informați referitoare la proiectul SOTERIA se regăsesc mai jos:

Perioada implementare : 01.10.2021 – 30.09.2024

Programul: H2020-SU-DS-2018-2019-2020, Sub-topic A: Protecting citizens’ security, privacy and personal data, finanțat integral de către Comisia Europeană

Coordonator compania multinaționale: ADRIADNEXT (Cyber Security, Mobile Apps, SaaS / Cloud Services Cesson-Sévigné, Belgique/hollande, Bucarest, Iași, Madrid, Munich, Paris, Varsovie -https://www.ariadnext.com/.

Știați că?! Fii informat ! Achizitii online

Parteneri :

Asociația InfoCons și 11 parteneri din 8 ţări din Uniunea Europeană.

SOTERIA este un proiect european finanțat în cadrul programului de cercetare Horizon 2020.

Obiectivul acestui proiect ambițios care reuneşte 13-parteneri din 8 ţări din Uniunea Europeană este de a soluționa problema gestionării datelor cu caracter personal pentru cetăţenii europeni.

Cu ajutorul experților din diferite domenii științifice, ARIADNEXT va dezvolta un instrument care combină crearea unei identități digitale cu o identificare avansată a persoanei, pentru a accesa serviciile online și crearea unei platforme descentralizate de gestionare a datelor pentru a permite fiecărui cetățean să cunoască datele partajate cu furnizorii de servicii. Soluţia va fi testată la nivel de pilot datorită implicării a trei furnizori de servicii (e-sănătate, e-learning, e-votare).

Știați că?! Cum să prelungiți datele de expirare a alimentelor

Pentru a maximiza acceptabilitatea platformei, experţii în ştiinţe sociale şi umaniste, împreună cu o asociaţie de consumatori, vor colecta feedback-ul cetăţenilor cu privire la sistemul propus. În cele din urmă, colaborarea cu experţii în drept şi etică va asigura conformitatea platformei cu reglementările europene. Proiectul va avea ca rezultat un serviciu digital centrat pe utilizator pentru a proteja datele personale a cetățenilor europeni.

Știați că?! Stiati ca… service-ul care va repara masina

Agenda evenimentului de astazi se poate accesa AICI.

 

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal