Margarina reprezinta un amestec de grasimi asemanatoare cu cele din alimentele prajite mult timp, greu de transformat de catre organism in energie.

Consumul in mod repetitiv de margarina duce la aparitia unor efecte negative asupra organismului, ca de exemplu:

  • E 100 – curcumina – colorant sintetic, poate duce la scaderea glicemiei;
  • E160b – colorant sintetic obtinut din organisme modificate genetic;
  • E202sorbat de potasiu, conservant sintetic, poate provoca tulburări de digestive grave;
  • E476 – emulgator sintetic – are un efect toxic moderat si poate provoca alergii.

Desi procedeul de obtinere a margarinei a fost modificat, ea ramane un aliment nesanatos, din cauza transformarilor prin care trec substantele din compozitia ei in laborator.

InfoCons a realizat acest Studiu Comparativ pe etichete pentru a informa consumatorul asupra produselor pe care acesta le consuma in viata de zi cu zi. Astfel din 25 de produse de tip margarina, 52% contin minim 5 E-uri. Nu exista produs studiat fara E-uri! Mai mult, 4% din produse contin maximul de 8 E-uri iar 16 % contin minim de 3 E-uri.

Acest studiu a fost realizat in parteneriat cu Facultatea de Alimentatie si Turism, Catedra de Inginerie si Management in Turism din cadrul Universitatii Transilvania Brasov, in perioada 16.11.2011 – 09.12.2011.

Pentru mai multe informatii despre acest Studiu Comparativ pe etichete privind numarul de E-uri continute de produsele de tip margarina, viziteaza pagina www.teste-comparative.ro!

Urmareste-ne in continuare pentru a afla cate E-uri contin si alte produse pe care le gasesti pe piata!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal