In cursul zilei de ieri, 26 februarie, a avut loc prima sedinta a Grupului de Lucru in Domeniul Telecomunicatilor

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. In cursul zilei de ieri, 26 februarie, a avut loc prima sedinta a Grupului de Lucru in Domeniul Telecomunicatilor

In cursul zilei de ieri a avut loc prima intalnire a Grupului de Lucru in domeniul Telecomunicatiilor.

Agenda dezbaterilor a cuprins subiecte de interes general precum problema legalitatii cablurilor aeriene de telecomunicatii, ponderea bransamentelor subterane de telecomunicatii precum si alte probleme care deriva din aceste subiecte.

Au fost ca invitati specialisti din cadrul companiilor Millennium IT, iNES Grup, VOXILITY SRL, Societatea Nationala de Radiocomunicatii SA, DOTRO Telecom, Prime Telecom, Caro Network, GTS Telecom, IDILIS, Asociatia Nationala a ISP din Romania, ANCOM, Orange Romania, Asociatia Interlan, Consiliul Concurentei, Media Sat.

Lucrarile Grupului de Lucru au demarat prin prezentarea de catre domnul Presedinte Sorin Mierlea al InfoCons a contextului in care, in urma sesizarilor consumatorilor, a fost evidenta necesitatea organizarii acestui Grup de Lucru, cu participarea atat a reprezentantilor consumatorilor, ai industriei, cat si a organismelor de reglementare si ai autoritatilor centrale, pentru a discuta problematicile esentiale din domeniu, cu privire la problema legalitatii cablurilor aeriene de telecomunicatii, ponderea bransamentelor subterane de telecomunicatii, precum si problemele conexe. A fost prezentat studiul initiat de A.N.P.C.P.P.S. Romania pentru colectarea datelor de la autoritatile locale cu privire la acordarea de autorizatiile pentru bransare si certificatele de urbanism acordate de catre consiliile judetene pentru extinderea retelelor de comunicatii, cat si care sunt societatile comerciale care au demarat procedurile de obtinere a autorizatiilor. De asemenea, s-a solicitat si extinderea studiilor si evaluarilor privind situatia existenta in tarile din Uniunea Europeana, atat prin intermediul asociatiilor de consumatori partenere din tarile U.E., cat si accesand partenerii din alte state ale industriei.

In cursul zilei de ieri, 26 februarie, a avut loc prima sedinta a Grupului de Lucru in Domeniul Telecomunicatilor In cursul zilei de ieri, 26 februarie, a avut loc prima sedinta a Grupului de Lucru in Domeniul Telecomunicatilor

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu