Firmele europene beneficiază de acorduri comerciale, care permit întreprinderilor din UE să exporte multe dintre serviciile și bunurile lor. În același timp, firmele străine care doresc să exporte în UE trebuie să îndeplinească aceleași standarde înalte ca și firmele locale, astfel încât nu există riscul concurenței neloiale din partea companiilor din afara UE.
În ceea ce privește exportul de bunuri, cei mai mari parteneri ai UE sunt SUA (20%), China (10,5%) și Elveția (8%). UE importă cel mai mult din China (20,2%), SUA (13,8%) și Rusia (7,8%).
Țara noastră exportă peste 75% din bunuri către alte țări din UE, iar restul către state din afara Uniunii.
Comerțul cu țările din afara UE a dus la crearea a milioane de locuri de muncă în Europa. În 2015, Comisia Europeană a estimat că aproximativ 26 de milioane de locuri de muncă sunt legate de comerțul cu țările din afara UE. Faptul că se află în aceeași piață unică a dus și la intensificarea comerțului dintre țările UE.
În plus, importul de bunuri și servicii din afara UE a forțat companiile europene să fie mai competitive, oferind consumatorilor mai multe opțiuni și prețuri mai mici.
Sursa: europa.eu.
– Călătoria cu animalele de companie – Reguli de ținut minte
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!