În calitate de regizor de operă, apreciez în mod profund semnificația imensă a drepturilor de proprietate intelectuală în muzica de operă și impactul său profund asupra peisajului creativ. Muzica de operă, cu arta sa perenă și rezonanța sa culturală, își are rădăcinile în vârful expresiei umane și al ingeniozității artistice. În acest context protecția și recunoașterea drepturilor de proprietate intelectuală sunt vitale, servind drept fundament al unei lumi artistice prospere și etice.
Parteneriatul colaborativ și simbiotic între Asociația pentru Protecția Consumatorilor InfoCons și Opera Națională București stă drept mărturie a angajamentului nostru ferm de a susține integritatea și drepturile creatorilor, interpreților și consumatorilor din domeniul muzicii de operă. Eforturile noastre comune sunt dedicate stimulării unui mediu în care strălucirea artistică este protejată și unde creatorii sunt recunoscuți și remunerați în mod corespunzător pentru contribuțiile lor inestimabile la acest mod de artă.
În plus, cu mândrie și admirație, evidențiem colaborarea remarcabilă dintre InfoCons și Studioul Experimental “Ludovic Spiess”. Această alianță dinamică a împuternicit eforturi artistice inovatoare și a pregătit terenul pentru proiecte excepționale precum: Opera Vie, Opera Halloween, Opera Labirint, Opera Verde, Ziua României la Operă, Promenada Operei, “La Piață și Revuluția” sau DescOperă ,,La Traviata” ș.a.m.d.
Aceste inițiative sunt o mărturie a puterii transformatorii a colaborării noastre, care împing limitele expresiei Operei tradiționale și susțin conștiința socială în cadrul acestei arte.
Succesul răsunător al acestor eforturi subliniază valoarea intrinsecă a drepturilor de proprietate intelectuală conștiente, reconfirmând angajamentul nostru colectiv de a încuraja un mediu creativ în care inovația înflorește și viziunea artistică găsește un teren fertil pentru a inspira și rezona profund cu publicul din toate categoriile sociale din întreaga lume.
Cu sinceritate,
Regizorul Operei Naționale București