IA ATITUDINE !!! Sustine si tu TVA ZERO la donatia de alimente!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. IA ATITUDINE !!! Sustine si tu TVA ZERO la donatia de alimente!

Trimite un mesaj de sustinere direct pe www.protectia-consumatorilor.ro, pe pagina de Facebook www.facebook.com/InfoCons, da un Like sau semneaza petitia online: http://www.petitieonline.com/ia_atitudine__sustine_si_tu_tva_zero_la_donatia_de_alimente

 

IA ATITUDINE! TVA 0% LA PRODUSELE AGRO-ALIMENTARE DONATE! FII RESPONSABIL FATA DE SEMENII TAI!

In fiecare zi se distrug tone de produse agro-alimentare , avand in vedere faptul ca agentii economici trebuie sa platesca TVA pentru produsele pe care le-ar putea dona, conform legislatiei in vigoare, daca aceste produse   depasesc 20% din impozitul pe profit si sunt in limita a 3 ‰ din cifra de afaceri.

Avand in vedere lipsa impactul bugetar pentru anul 2015 prin reducerea TVA 0% pentru produsele agro-alimentare donate de catre agentii economici atat catre asezamintele de copii, batrani cat si catre alte locatii unde sunt persoanele cu posibilitati financiare reduse,  ar putea fi o solutie concreta si reala pentru risipa agro alimentara in secolul 21.

Toate produsele agrolimentare donate trebuie sa indeplineasca conditiile optime de a fi consumate prin avizarea de catre autoritatile cu competente in domeniu (tip A.N.S.V.S.A., etc).

Aceasta masura nu are impact direct asupra bugetului de stat pentru anul 2015 , aceasta nefiind o actiune de colectare sau evaziune fiscala.

Astazi agentii economici care doresc donarea acestor produse agro-alimentare trebuie sa plateasca TVA.

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

FII INFORMAT! IA ATITUDINE! – 0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu